Eddz a vízben és a parton!

Eddz a vízben és a parton!

Használjuk ki a gyönyörű időt és a napsütés adta lehetőségeket a vízparton! Minek mennél konditerembe, amikor a természetben is el tudod végezni ugyanazt a pár gyakorlatot? Az eredmény is önmagáért beszél, az élmény pedig felbecsülhetetlen. Ráadásul még pénzbe sem kerül, maximum az útiköltség, amíg lejutsz a Balcsira.

Nem is olyan régen adtunk hírt arról, hogy az Aquafitness mennyi lehetőséget rejt magában és milyen csodálatos eredményeket lehet felmutatni általa. Ebben a több, mint 30 éves – már tradíciónak mondható fitness ággal – olyan vízben végezhető mozgásformákat és foglalkozásokat ismerhetsz meg, amik egyrészt kímélik az ízületeidet, másrészt egészségedre eddig soha nem látott jótékony hatást gyakorolhatsz.

Cél a feszes popsi?

Válaszd a sétát vagy a futást, de mindezt vízben tedd! Ezek a legalapvetőbb kardio gyakorlatok nem csak a combodnak és a popsidnak adnak ellenállhatatlan feszességet, de a fölösleges párnácskáktól és némi plusz kilótól is képes megszabadítani téged.

A napolajról azért még véletlenül se feledkezz meg, mert a vízben történő edzések jól esnek ugyan, de ha sokat tartózkodsz a tűző napon, akkor nagyon hamar lepirulhatsz és megéghetsz úgy, hogy észre sem veszed. Jobb elkerülni az esti jajgatást némi előrelátással.

Félve csinálod egyedül?

Ugyan már! Senki nem fog hülyének nézni, ha meg mégis, az miért érdekel téged? Te legalább teszel magadért valamit és összekötöd a kellemest a hasznossal. Ha meg még jól is csinálod, akkor azt veszed észre, hogy egyre több és több ember fog utánozni, mígnem hirtelen a semmiből egy 15 fős csoport tagja leszel, akik együtt nyomják az Aquafitnesst.

Ez az igazi Balaton feeling, ami életre szóló emlékeket adhat számodra.

Súlyokra fel!

Ha a parton napozók azt látják, hogy súlyokkal indulsz neki a víznek, laikusként valószínűleg arra gondolnak majd, hogy szuicid hajlamaid törtek elő. Ebben az a fantasztikus, hogy elkezdenek egyre többen érdeklődni felőled, hogy miért a vízben végzed súlyzókkal a napi edzésedet.

Ekkor elmondhatod nekik, hogy a fizikai erőnlétedhez elengedhetetlen a szervezet harmonikus működése, amiben ez a folyamat nagyban segít. Ugyanis a szív- és érrendszer ezáltal erősödik, ami a későbbiek során ellenállóbbá tesz a betegségek támadásakor, valamint a tüdőd hörgői is kitágulnak, ami pedig az állóképességedet javítja.

És persze ne lepődj meg, ha ezek után utánozni is fognak!

Légy a „most”-ban!

Egy edzést a Balatonnál nem szabad csak úgy abbahagyni. Végeztével az a legjobb, ha beleülsz annyira a vízbe, hogy csak a felsőtested látszik ki, a többit lepje el a víz! Ülj kényelmesen és érezd a víz hullámait!

Ha mindezt naplementében teszed, gondolataid távoli vidékekre szárnyalhatnak, ami egy érdekes meditatív állapotot idéz elő számodra. Fizikai igénybevétel után érdemes időt szánni erre a mentális munkára is, hiszen ha nyugodt vagy és kiegyensúlyozott, akkor testedet is sokkal könnyebben tudod elképzeléseid szerint építeni.

A Balaton különösen alkalmas erre a tevékenységre, hogy a testi-lelki egyensúlyod szilárd alapokra helyezd.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *