Hogyan kerüld el, hogy kiégj sportolás közben?

Hogyan kerüld el, hogy kiégj sportolás közben?

Minden új dolog nagy lelkesedéssel kezdődik meg az életünkben, ennek értelmében nem lehet kivétel ez alól a sportolás sem. Mégis sokan pont az áttörés előtt adják fel, ami nem feltétlenül a kitartás hiánya miatt van, hanem mert a delikvens egyszerűen kiég a tevékenységben. Mi lehet ennek az oka és hogyan kerüljük el, ha felismerjük ennek első jeleit?

A fitneszterem első varázsa minden esetben magával ragadja az oda belépőt. Ez a varázs mindaddig intenzíven jelen is van, amíg az újdonságok nyújtotta lehetőségek, az új életvitel hozományai és a hirtelen jött eredmények is megmutatkoznak.

Aztán jön egy hosszabb stagnáló időszak, amit újabb előrelépés követ.

De a kettő között ott van a megszokásoknak a csapdája, amin ha nem lépünk át, akkor könnyen beleeshetünk a kudarcba és valóban kiéghetünk.

Tartsuk fenn a figyelmet!

A legfontosabb aranyszabály, amit ha betartunk, akkor nem csak minden alkalommal elégedetten távozunk a teremből, de a következő alkalmat is tűkön ülve várjuk majd.

És ez nem csak a gyakorlatsorok kivitelezésére és a kellő óvintézkedések betartására vonatkozik, hanem arra az egészséges életmódra is, ami elengedhetetlen a fejlődésünk, illetve céljaink elérése érdekében.

Ha ez a figyelem valahol megbomlik, akkor már tudhatjuk, hogy valami baj van. Ebben az esetben mihamarább pörgessük végig mit és hogyan csináltunk, majd térjünk vissza oda, ahonnan elindultunk. Abból soha nem lehet baj.

Érezzük jól magunkat!

Az edzőteremben folytatott tevékenységünk alatt jól tesszük, ha barátkozunk is, hiszen így képesek lehetünk egymást motiválni és ami még fontosabb, tapasztalatokat átadni és megbeszélni, ami szintén csak építhet és előbbre vihet minket.

Az egyedüli edzéseknek is megvannak a maga szépségei és olykor szükségünk is van rá, de a kiégés elleni legjobban bevált módszer a társaságban folytatott gyakorlatok, amik mellett vidáman és kellemes beszélgetésekbe bocsátkozva formálhatjuk testünket.

Mindent a szemnek!

A fitneszteremben sok történet kering Ámor nyilainak szétszórásáról is, amikor két ismeretlen fiatal egymásba habarodott edzéseiket követően. Van ilyen és bár nem ez az első számú cél, ami végett megvesszük a havi bérletet, de kétségtelen tény, hogy gyakorlataink során szívesen pásztázzuk végig az előttünk álló, ellenkező nemű személy vonzó és szexi idomait.

Egy-egy ilyen élmény után a következőre is szívesebben megyünk, hiszen ha ő nem is lesz ott, bizonyára találkozunk olyannal, aki ugyancsak szemrevaló adottságokkal rendelkezik.

Egy egészséges ember pedig nem tud ellenállni a látvány újra átélésének, ami ismételten megelőzheti a kiégés kockázatát.

Legyünk naprakészek!

Ha folyamatosan a fitneszvilág innovációit figyeljük, akkor folyamatosságában lehetünk naprakészek a táplálék-kiegészítők hasznosságától az étrendünk megválasztásáig, valamint a tanulható képzéseken át, saját utunk megtalálásáig is.

Ez mind azt a célt szolgálja, hogy megtalálhassuk önmagunkat a sporton keresztül, ráadásul a kiégés maximálisan el is kerülhető, hiszen mindig ott lebeg majd egy éppen aktuális cél a szemünk előtt.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *