Hasábburgonya? Inkább más!

Hasábburgonya? Inkább más!

Még mindig eszel hasábburgonyát? Ropogós, finom? A baj csak az, hogy úgy megszívja magát rossz minőségű olajjal magas hőfokon, mint a szivacs a vizet. Ráadásul ebben a formában gyenge minőségű szénhidráthoz juttat. Ez remélem elég indok arra, hogy elfelejtsd!

Alternatívaként azt ajánlom, hogy vásárolj zellert és süsd meg ugyanúgy hasábként, csak kicsit máshogy! Talán az ízvilágon is meglepődsz majd egy kicsit.

Ezek mellett erősebb lesz az immunrendszered. A rostanyag javítja az emésztésedet és abszolút mértékben növeli a potenciálodat. Egy férfi étrendjéből ez nem hiányozhat. Az elkészítése pedig rendkívül egyszerű.

Hozzávalók:
• 1 nagy db zellergumó
• Ízlésed szerinti grillfűszer
• Minimális olvasztott kókuszzsír

Elkészítés:
Hámozd meg a zellert, majd vágd kisujjnyi hasábokra. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sütőben 180-200 fokon 35-40 percig süsd. A sütési időt az is befolyásolja, hogy mennyire szeretnéd pirítani.

Kiegészítő tippem, hogy ehhez készíthetsz egy kellemes mártást, amihez uborkára, joghurtra, citromra és fokhagymára lesz szükséged. Az uborkát vágd apróra, majd az összes felsorolt összetevővel keverd össze!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *