Az utazás egészségesebbé tesz

Az utazás egészségesebbé tesz

Teljesen átlagos felmérések is alátámasztják, hogy azok az emberek, akik legalább évente kétszer elmennek valahová pihenni, azok sokkal egészségesebb életet élnek. Nekik jóval kevesebb stressz jut a mindennapokból, az infarktus kockázata is legalább a felére csökken és az immunrendszerük is sokkal erősebbé, ellenállóbbá válik.

Amikor elutazunk külföldre és megismerünk egy másik kultúrát, akkor a szervezetünk is erősödik az ottani levegő, valamint a helyi táplálékok hatására. Ezáltal antitesteket juttatunk önkéntelenül is immunrendszerünkbe, amelyek erősebbé, ellenállóbbá és egészségesebbé tesznek minket.

Javul a mentális állapotunk

Azok az emberek, akik külföldön tanulnak, esetleg dolgoznak, azok sokkal nyitottabbak, de stabilabbak is érzelmi szinten. Oka egyszerű, hiszen egy másik ország teljesen más kultúrája új ismereteket ad mindenki számára, ennek köszönhetően a gondolataink is csak a pozitív dolgokra koncentrálódnak. Ezáltal automatikusan csökken az általános stressz is és látókörünk bővítésével a boldogság érzete is növekszik.

Növekszik az önbizalmunk

A félénk embereknek a legjobb változást egy külföldi utazás hozhatja meg, ugyanis önkéntelenül is új emberekkel fogunk találkozni és rá vagyunk kényszerülve arra, hogy új szokásokat, új kifejezéseket tanuljunk meg. Azonban ezek már szinte önmaguktól lesznek részei új életünknek és ezáltal önbizalmunk is napról-napra több és nagyobb lesz.

A legjobb, ha azonnal belecsöppenünk egy társaságba, akikkel elmehetünk kirándulni vagy edzeni és teljesen új emberként térhetünk majd haza, örökre maradandó élményekkel.

Vágj bele mielőbb!

Ne gondolkozz ezen sokáig! Az lenne a legjobb, ha gyorsan megnéznéd útleveled lejárati dátumát és foglalnál magadnak egy utat, ahol minden bizonnyal sok kaland vár rád. Ugyan ki kell lépni a komfortzónából, ez nem vitás, de ez is csak annyira kellemetlen érzés lehet, mint minden egyéb más döntést meghozni.

Erre mondják azt, hogy bátraké a szerencse, úgyhogy érdemes mielőbb élni is egy ilyen soha vissza nem térő lehetőséggel. Egy ilyen döntés minden bizonnyal megváltoztatja életedet és nem utolsósorban egészségügyi állapotodat is.

Így biztosan nem fogsz kiégni!

A legtöbb ember, ha éppen eljut egy belföldi nyaralásra, de csak 4-5 napot tud ott tölteni, majd azonnal megy vissza dolgozni annak lejárta után a munkahelyére, az tulajdonképpen nem is pihent egy percet sem. Az agynak időre van szüksége, amíg kikapcsolja a munkahelyi gondolatokat, majd újabb idő kell neki, amíg beengedi a környezetváltozással járó pozitív információkat.

Ez a legtöbb esetben 10 nap után jelentkezik, ezért úgy érdemes nyaralást és pihenést választani, hogy az 14 nap, vagyis két hét közé essen.

Ez az időszak pontosan arra elegendő, hogy sejtjeid újjászülessenek, hogy a túlhajszolás, a szorongás vagy éppen a mindennapi depresszió elmúljon.

Ez a titka annak, hogy ne égj ki és sikeresen megőrizd az egészségedet, amit egy kellemes pihenés után az edzőteremben vagy egy hosszasabb túrázás alkalmával újra és újra felfrissítsd.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *