5 leggyorsabb tipp a megfázás elhajtására

5 leggyorsabb tipp a megfázás elhajtására

A tél elmúlásával egyre könnyebben fázunk meg, hiszen csalóka az időjárás. Gyakran váltja egymást a meleg és a hideg, ezért könnyen eshetünk abba a hibába, hogy alulöltözünk napsütésre-, vagy egy kicsit melegebb időre hivatkozva. Ilyenkor vagy még aznap este, vagy másnap már észleljük a tüneteket. Jön az orrfújás, a meghűléses tünetek stb.

Van, hogy a tünet együttes 1 hétig is fennáll (vagy esetleg tovább) – ezért ezek rövidítésére, a rövidebb gyógyulási időre hoztam 5 tippet, ami garantáltan használ.

Íme az 5-ös:
1. Használj C- vitamint!
Pár napig használj nyugodtan 2-4.000 mg-ot is. A vérplazma telítődhet ugyan 1000 mg körül, de a szervezet képes a passzív diffúzióra is.

2. Használj cinket!
A kutatások alapján 1,5 nappal is képes lerövidíteni a megfázásos időszakot az ajánlott napi bevitel 2-3-szorosa ebben a rövid időszakban. Fontos, hogy szerves cinket válassz!

3. Tárazz be fokhagymából!
Az egyik legolcsóbb és leghamarabb vírust pusztító, lokális élelmi anyagunk. Aprítsd össze a gerezdeket és keverd el citromlével. Napi 3 kanál és a vírusoknak nem lesz idejük „lélegezni”.

4. Fogyassz glutamint!
Nem csak a légutakban, a gyomorban sem árt rendet tenni és esetleges fehérvérsejt szám emelkedése esetén megtolni az adagot. Napi 10 g körül nyugodtan fogyaszthatod!

5. Nagy mennyiségű víz!
Ahhoz, hogy érvényesüljenek a fent felsoroltak, elengedhetetlen a nagy mennyiségű folyadék bevitel – mind a felszívódás miatt, mind pedig azért, hogy a szervezet hamarabb regenerálódhasson!

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *