9+1 dolog, amit a csoportos fitness instruktor nem mond el, mert túl udvarias

9+1 dolog, amit a csoportos fitness instruktor nem mond el, mert túl udvarias

Az őszinteség olykor fájdalmas lehet, éppen ezért akadnak néhányan, akik nem mondják meg az igazat, de csak azért, hogy ne érezd rosszul magad. Vajon ez jó hatással van rád vagy csak egyszerű taktika annak érdekében, hogy érezd a munkád és fejlődésed gyümölcsét?

1. A mosoly csak látszat?

Bizonyára már mindenkivel megtörtént az, amikor megálltál egy pillanatra a csoportos edzés során és csak meredten néztél rá az edzőre. Ő egy kedves mosollyal reagált rá, amely arra sarkallt, hogy tovább csináld a gyakorlatot. És jól ráéreztél a gondolatra, hiszen valószínűleg az járt a fejében, hogy: „Ne engem bámulj és ne a szemedet forgasd, csináld már azt a gyakorlatot! Nem nekem, magadnak csinálod!”.

2. Nevess bátran!

Egy intenzív gyakorlat közben elengedhetetlen a humor. Ezzel oldódik a feszültség és képes vagy kizökkenni is abból a gondolatból, hogy nem bírod tovább. Ilyenkor az instruktor elejt egy jó viccet, ami minden esetben egy célzás, amit neked szán. Inkább nevess te is, mert rajtad fognak, az meg mindig kellemetlenséggel jár. Az edzést követően természetesen lesz lehetőséged reagálni, de hidd el, nem akar ő rosszat, egy csoportos edzésen elengedhetetlen a jó hangulat.

3. Figyelj oda!

A fitnesz instruktor a gyakorlatok között, ha huzamosabb ideig rád néz, akkor minden bizonnyal hozzád is beszél. Erőltesd meg magad és legalább abban a néhány percben csináld precízen, amit mond! Nem akar ezzel neked rosszat, ezzel csak a figyelmedet akarja visszahozni a jelenbe. Ne kalandozz el!

4. Ha nincs fehérnemű, akkor edzés sem!

Már beszéltünk arról, hogy milyen ruhát vegyél fel edzésre. De arról nem, hogy azért alá is kell öltözni! Egyik edző sem szereti, ha a testhez simuló ruha alatt nincsen alsó, hiszen a domborulatok és bevágások ilyen esetekben még intenzívebben láthatóvá válnak és az elviszi a fókuszt az edzésről. Ha mégis anélkül mész be a csoportos edzésre, akkor minden bizonnyal ezt valaki meg fogja jegyezni.

5. Telefon az öltözőben marad!

Nincs annál zavaróbb dolog, amikor valaki beviszi magával a csoportos edzésre a telefonját és azt elkezdi nyomkodni. Az instruktort minden bizonnyal nagyon fogja zavarni és hidd el, azt nem fogja szó nélkül hagyni! Arra a kis időre némítsd le és hagyd az öltözőben! A fontos beszélgetések megvárnak utána is.

6. Figyelj az instruktorra!

A fitnesz instruktor azért vezeti az edzést minden precíz mozdulatával együtt, hogy vele csináld a gyakorlatokat, pont úgy, ahogyan azt előzőleg bemutatja. Figyelj rá és ha kijavít valamit, akkor fogadd el a tanácsát! Nem azért mondja, mert ő a főnököd, hanem mert a legjobbak akarja neked.

7. A várandósan is lehet

Néhányan azért hagyják abba a megszokott edzésüket, mert gyermek áldás elé néznek. Ez azonban nem betegség, ugyanúgy végezhetsz mindent, mint előtte, csak jobban oda kell figyelni a részletekre. Az instruktor szintén ott van még ilyen esetekben és vigyáz rád.

8. Vedd komolyan a nyújtást és a bemelegítést!

Ha azt mondja az instruktor, hogy még 5 perc nyújtás, akkor csináld végig te is a csoporttal. Ez az edzés egyik legfontosabb része. Ez által akadályozhatod meg a sérüléseket, ez adja az ízületek rugalmasságát és kezdi növelni, mégis szinten tartani a pulzusszámodat. Fogadd meg az instruktorod tanácsát!

9. Ő nem orvos!

Ha valami panaszod azt természetesen jelezd az instruktornak, de ne várd el tőle, hogy komplett diagnózist állít majd fel. Tanácsot bizonyára fog adni, de ha valami nem stimmel, akkor az orvosoddal konzultálj! Ezt ő is el fogja mondani.

+1. Az egyszerűbb út még fájdalmasabb is

Ha meg akarod spórolni a súlyok emelgetésével és önmagad megerőltetésével az eredmény útját, mert szerinted az könnyebb, akkor választhatod a plasztikai beavatkozást is. Egyrészt ennek az instruktor nem fog örülni, másrészt sokkal nagyobb fájdalmakat fogsz átélni, mintha vele végig vinnéd a gyakorlatokat heti vagy akár napi rendszerességgel. És bizonyára ezt sem fogja szó nélkül hagyni.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *