Fitnesz trendek 2019-ben

Fitnesz trendek 2019-ben

Soha nem késő megismerni az új dolgokat, amik napjaink fitnesz világában trendinek számítanak. Némelyik még szokatlan, némelyik jól bevált, de hogy mindegyik hasznos számunkra, az minden bizonnyal igaz. Te melyiket próbálnád ki, ha választanod kellene közülük?

1. Nagy őrület az F45

Talán az egyik legújabb, trendinek számító fitnesz program, ami Ausztráliából érkezett hozzánk a CrossFit kategóriáján belül.

Elnevezése tömören annyit tesz, hogy 45 perces funkcionális edzésről van szó, ami annyira pörgős, hogy jelentős zsírt és kalóriát éget el ennyi idő alatt töltött ugrálással.

A legbátrabbak kipróbálják, hiszen szeretik az új dolgokat, ráadásul annyira megtetszik nekik, hogy azonnal bérletet is vesznek a következő egy hónapra. Csak ajánlani lehet!

2. Hallottál már a Chrono-táplálkozásról?

A „Mindful Eating” fogalmáról már beszéltünk, amikor az egészséges táplálkozás témáját jártuk körbe, ezt most annyival egészíti ki a Chrono-táplálkozás, hogy adott időponthoz igazítva lehet beszabályozni a bevitt tápanyagok felszívódását, amit tökéletesen tudunk időzíteni az edzéseinkhez.

Érdemes ezt szem előtt tartani, hiszen rendkívül fontos a tudatos étkezés a tudatos edzéshez és fordítva.

3. Víz alatti edzés?

Nem is számít olyan régi kuriózumnak az Aquafitnesz, most mégis akad egy továbbfejlesztett változata, amit nemcsak a medencében, hanem konkrétan a víz alatt tudsz végezni.

Tavaly nyáron már nagy érdeklődést mutatott a Balaton partján vagy éppen a Balatonban végzett edzések sora, most ezt már medencében is, különböző súlyokkal megteheted az erre alkalmas sportlétesítményekben. Igazi újdonság és igazi élmény.

4. Digitális fitnesz…kinek, mi

Rohanunk a világgal és sokszor nem jut időnk saját magunkra sem, ezért megpróbálunk minél egyszerűbb dolgokat választani annak érdekében, hogy testünk ne tunyuljon el.

Erre a területre összpontosított az internet adta lehetőségek közül az online személyi edzők sora is, de hogy ez milyen eredményességgel bír, arról sajnos kevesen tudnak beszámolni.

Lehet otthon végezni sok gyakorlatot, de komolyabb eredményt nem várhatunk tőle. Annyi biztos, hogy 2019-ben ez a kategória is hódít.

5. Egészséges élet, sok folyadék

Úgy látszik, hogy ez soha nem fog kimenni a divatból, sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvend

Nem is csoda, hiszen az interneten, a fitnesz magazinokban és a személyi edzők szájából is elhangzik a mondat, hogy a megfelelő haladás és eredmény elérése érdekében belülről is ugyanúgy táplálnunk kell a testünket, szervezetünket.

Ehhez jó minőségű alapanyagokból készített egészséges és változatos ételekre van szükségünk, de ami mindennél fontosabb: rengeteg folyadékra, lehetőleg jó minőségű ásványvíz formájában.

6. Aludj sokat!

A szervezetnek szüksége van a pihentető és minőségi alvásra, ez is függvénye annak, hogy koncentrációnk a helyén maradjon és aktívan végezhessük edzéseinket is a mindennapi teendőink mellett.

Ez nem csak 2019-es trend, de szerencsére egyre jobban érzik át ennek fontosságát.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *