Gyakorlatok a kerek női mellért

Gyakorlatok a kerek női mellért

Minden nő szép és kerek mellekre vágyik és bár természetes úton nem lehet növelni azok méreteit, mégis végezhetünk olyan gyakorlatokat, hogy nagyobbnak tűnjenek. 10 pofonegyszerű gyakorlatot hoztunk, aminek eredményeivel biztosan meg leszel elégedve.

1. Képezz hidat labdával!

Sokak kedvence a fit ball, hiszen rengeteg dologra lehet használni. A mell feszesítésében is nagy szerepet tud játszani.

Feküdj rá úgy, hogy csak a lapockád éri a labdát, a hasad a térdeiddel zárjanak be úgy 90 fokot, hogy a talpaid stabilan a földön vannak.

Ragadj súlyzót és a vállaid mellől emeld azokat a magasba, majd csinálj belőle az edzéstervednek megfelelő számú szériát!

2. Feszül a kar, feszül a mell

Feküdj hanyatt a földön, a térdeidet rogyaszd be annyira, hogy a talpaid kényelmesen a földön legyenek! Hajtsd hátra nyújtva a karodat és nyújtott karral emeld a melleid fölé a súlyzókat!

Szintén megfelelő számú szériában végezd a gyakorlatot és az eredmény nem fog elmaradni.

3. Könyök-vállprés váltakozva

A fitnesz Jolly Jokere az alábbi gyakorlat, ugyanis több ágazatban is használják a mell feszesítésére, talán neked sem ismeretlen.

Állj apró terpeszbe és kezd a gyakorlatot súlyzóval a kézben fej mellől indulva, hozd le azokat az arcod elé, majd az orrod előtt szorítsd össze, érezve, hogy feszül a mell!

Az egyik leghatásosabb gyakorlat sor és igen közkedvelt is.

4. Fekvőtámasz labdával

A medicinlabdát annyira nem szerettük a suliban, pedig számos olyan gyakorlatot végezhetünk vele, ami a javunkra válik.

Vegyél fel egy teljesen átlagos fekvőtámasz pózt, de az egyik tenyeredet helyezd a labdára! Az izmok így szélesebb körben tudnak mozogni és fokozott növekedést is érhetünk el a gyakorlat által.

5. Fekvőtámasz súlyzóval

A név kicsit félrevezető lehet, ugyanis nem konkrétan fekvőzni fogsz, csak a testhelyzeted lesz ehhez hasonló.

Fogj a kezedbe két súlyt, vegyél fel egy fekvőtámasz pózt, de a karjaidat nyújtsd ki, mintha bele akarnád nyomni a súlyokat a földbe. Aztán a nyújtott karjaidat megfeszítve emeld a magasba és a fejedet is forgasd, figyeld a súly útját, egészen a plafonig!

Válts a folyamatot a másik karoddal is és tetszőlege számú szériában folytasd a gyakorlatot!

6. Hasprés tárogatással

Feküdj hanyatt a földön, szorítsd össze a combjaidat és a térdeidet húzd fel úgy, hogy azok 90 fokot zárjanak be! Közben fogj két súlyzót és végezz velük tárogató gyakorlatokat nyújtott karral!

7. Erősítsd a hátat!

Ha mellfeszesítő gyakorlatokat végzünk, akkor elengedhetetlen a hát izmainak erősítése is.

Ehhez az egyik legegyszerűbb mód, ha hasra fekszel, lábaidat terpeszbe helyezed és úgy emeled meg a felső tested, hogy közben a karjaidat magad mellé helyezed, majd amikor leereszkedsz, kinyújtod azokat. Ezt a folyamatot érdemesebb kevesebb szériában végezni és a megfelelő bemelegítés előtt hozzá se kezdj, mert megbosszulja önmagát.

Az egyik leghatásosabb erősítő gyakorlat, amit szinte bárhol el tudsz végezni.

8. Dolgozzuk meg a tricepszet is!

Egy esti levezető futásnál a legkedveltebb gyakorlatok közé sorolható. Elég ha megállsz egy padnál, hátulról a támlájára helyezed a tenyereidet és kinyújtott lábakkal egyszerűen csak kitolod magad, majd visszaengeded.

9. Javítsd a testtartást!

Vedd fel a megszokott fekvő pózt, ahol a térded annyira van berogyasztva, hogy a talpad kényelmesen a földön van.

A kezedben lévő súlyzót nyújtott karral tedd magad mellé, hogy az merőleges legyen a testedhez képest! Ez legyen a kiinduló pont! Majd innen emeld nyújtott karral a fejedhez, vissza, végül le a combod mellé!

Végezd tetszőleges számú szériában!

10. Fontos az egyenes hát

Az utolsó gyakorlat pontosan ugyanaz, mint az előző, csak ezt nem fekve, hanem állva, kényelmes terpeszben végzed. Ez a gyakorlat egyenes hátat eredményez, ami a feszes mell melleket még jobban kihangsúlyozza.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *