9 különleges titok, amiket eddig nem mondtak el a legjobb személyi edzők

9 különleges titok, amiket eddig nem mondtak el a legjobb személyi edzők

A jó személyi edző nem csupán szakmájában kiemelkedő, hanem a mindennapok ritmusában is, ami lehetővé teszi, hogy állandóan naprakész lehessen az aktualitásokról, a trendekről és minden olyan dologról, ami teljes egészében leköti a figyelmét az edzőterembe látogató személynek.

Naprakésznek lenni különlegesség?

Nem. Viszont hatalmas fegyver. Ugyanis ha egy személyi edző naprakész és képben van az aktualitásokkal és a trendekkel, akkor olyan dolgokat is tud adni, ami egyáltalán nem hétköznapi. Pedig semmi egyebet nem tesz, mint figyelemmel kíséri a legújabb fitnesz kiadványokat, aktívan részt vesz a közösségi médiában és a konkurens tevékenységekről és oktatókról is jó szájízzel beszél, természetesen kimondva a saját meglátását.

Az ilyen személyi edzőtől lehet a legtöbbet tanulni.

A jó személyi edző rugalmas

Bárkinek az életében közbe jöhetnek előre nem látott események. Ráadásul ezek mindig a legrosszabbkor törnek be a mindennapokba. Teljesen mindegy, hogy az egy váratlan betegség, tragédia, elintézendő ügy, ha azt időben jelzed a személyi edződ felé, akkor minden bizonnyal meg fogja érteni és megbeszéltek egy legközelebbi időpontot. Emberek vagyunk, bárki járhat így.

Házi feladat nem csak a suliban kötelező

A gyakorlat teszi a mestert – mondja a mondás és milyen igaz. Ha megtanulsz egy új gyakorlatot és az még nem megy tökéletesen, még nem tudod precízen végezni, akkor hallgass bátran az edződre és otthon is próbálgasd. Egy idő után rutinná válik, de elengedhetetlen, hogy otthon is foglalkozz magaddal.

A kulcs a befektetés

Minden sikeres vállalkozás hátterében a belefektetett energia és pénz összessége áll. A fitnesz terén sincs ez másképpen.

A személyi edzőt rengeteg lelki és fizikai energiát és nem kevés pénzt fektetett abba, hogy kiváló szakember válhasson belőle, hogy veled foglalkozhasson.

Ez a képzés ráadásul soha nem ér véget, ugyanis az újdonságokat ő is figyelemmel kíséri, ezért megveszi az erről szóló szakirodalmat és ha kell, továbbképzi magát. Terveid elérésében nagy segítség az ő személye, ez pedig a te befektetésed.

Nem gondolkozhatsz helyette

Sokan gondolják azt, hogy egy elolvasott edzésterv az tökéletesen megfelel neki és nagy lelkesedéssel nekiugrik a folyamatban. Örök hiba. Mindannyian mások vagyunk és nincs két egyforma ember. Miért mész neki fejjel a falnak, amikor a személyi edződre hallgatva sokkal jobb eredményeket is elérhetnél? Az ő tanácsát fogadd meg és ne a youtube-on látottakat!

Ügyfélkör megtartása

Ha nem érzed azt, hogy elindultál céljaid megvalósítása felé és nem érzed az edzések eredményét, akkor lehet, hogy te is edzőt váltasz.

Ha céljaid nem elég motiváltak, akkor a lelkesedésed is alábbhagy és ez is az edző elvesztéséhez vezet. A folyamatos kapcsolat hiányában is elhanyagolhatod a mindennapi fitneszt, de ha ezeket a dolgokat a személyi edző szem előtt tartja és azt érzed veled mozog mindennap testi-lelki szinten, de legalább gondolatban, akkor minden bizonnyal sokáig fogtok együtt dolgozni.

Régiből lesznek az újak

A jó személyi edző minden egyes kliensével tartja a kapcsolatot. Még akkor is, ha már jó ideje nem hallott felőle. Folyamatosan tájékoztatja e-mailen az újdonságokról, az akciókról és olyan új lehetőségeket is felvázol hírlevelében, ami ismét az edzőterem látogatására sarkall téged.

Az ütemtervet tartja

Nem csak a személyi edzők életében fontos a határidők megtartása, hanem mindenkiében.

A jó edző azonban legalább egy hétre betáblázza magát és azt pontosan időzítve feljegyzi magának, amiben a google erre fejlesztett alkalmazása rendkívül nagy segítség.

Jelez amikor kell és nincs olyan, ami elmaradt volna. Ez precizitásra, pontosságra és igényességre utal. Másképpen ez nem is működhetne.

Ő maga a saját márka

Mindennél fontosabb a marketing és a hirdetési felületek kihasználása. Azonban ez jelentős anyagi befektetést is igényel, viszont ha azt kreatívan csinálja a személyi edző, akkor garantált és hosszú távú sikert könyvelhet el magának.

Ilyen például az edzések által ajándékozott póló, amit otthon, az utcán, vagy egy társaságban hordva más is látja kihez jársz és milyen eredményeket tudhatsz magadénak. Az élő reklám mindig sokat ér.

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikus. A kötelező mezők meg vannak jelölve. *