Ha diétás ebédet vagy vacsorát készítenél és szereted a trópusi ízvilágot, akkor a cajun lazacot mangó salsával neked találták ki. Látványos, ízletes recept, pikáns, amit az édes és lédús mangó salsa jól ellensúlyoz.
Hozzávalók:
Cajun lazachoz:
- 2 szelet lazac bőr nélkül
- 1 db citrom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/2 teáskanál oregano
- 1/2 teáskanál római kömény
- olívaolaj a sütéshez
- vaj a sütéshez (elhagyható)
Mangó salsához:
- 1 db mangó
- 1/2 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db közepes paradicsom
- 1/2 db lilahgyma
- 1 db lime
- 1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
Cajun lazac mangó salsával recept:
1. A cajun lazachoz először keverd össze a fűszereket.
2. A lazac szeleteket csepegtesd meg a friss citromlével, majd dörzsöld be a cajun fűszerkeverékkel. Tedd félre pihenni, közben készítsd el a mangó salsát.
3. A paradicsomot hámozd meg. A legegyszerűbb, ha néhány másodpercre forró vízbe mártod a paradicsomot, és akkor már könnyen lejön a héja. A paradicsom hámozásról részletesebben itt tudsz olvasni.
4. A meghámozott paradicsomot vágd félbe, és távolítsd el a magos részt. Ez kicsit macerás, de fontos, hogy ne ázzon el a mangó salsa.
5. A paradicsom húsát vágd fel kb. 0,5 cm-es kockákra.
6. Pucold meg a lilahagymát és aprítsd fel kb. 0,5 cm-es kockákra.
7. A mangót is darabold kb. 0,5 cm-es kockákra. Mangó pucolás tippeket itt találsz.
8. A zöld kaliforniai paprikát is kockázd fel.
9. Aprítsd fel a koriandert vagy petrezselymet, amelyiket használod.
10. Tedd egy tálba a paradicsomot, hagymát, mangót, paprikát, koriandert, facsard rá a lime levét, sózd meg, és keverd össze.
11. Egy vastagfalú serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat, és tedd bele a lazacot. Süsd kb. 2 percig az egyik oldalát.
12. Fordítsd meg a lazacot, és fedő alatt süsd a másik oldalát is kb. 2 percig.
13. A cajun lazacot frissen tálald a mangó salsával.