Sütőben sült édesburgonya köret

sütőben sült édesburgonya köret

A sütőben sült édesburgonya köret nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül tápláló is. Az édesburgonya gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, mint például A- és C-vitaminban, valamint rostokban, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és a bélflóra egészségének fenntartásához. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet, így ideális választás lehet a diétázók számára is, ízletes alternatívát kínál a hagyományos krumpli helyett.

Hozzávalók – sütőben sült édesburgonya köret

2 adaghoz

  • 50 dkg édesburgonya, batáta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított bazsalikom és oregáno)
  • 1 kávéskanál só
  • fekete bors frissen őrölt
  • 2 evőkanál olívaolaj (ha paleósra szeretnéd, akkor kókuszsír vagy kacsazsír)

Sütőben sült édesburgonya elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd nagyjából egyforma 2 x 2 cm-es kockákra.

3. Locsold meg az olajjal az édesburgonya kockákat, add hozzá a fűszereket, sót, toscana fűszerkeveréket, frissen őrölt borsot, és keverd össze.

4. Tedd a fűszeres édesburgonya kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyengesd el őket, hogy legyen helyük sülni.

5. Nyomj össze egy gerezd fokhagymát és tedd a batatak közé.

édesburgonya sütés előtt

6. Tedd az édesburgonyát a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig. Félidőben forgasd át.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sütőben sült édesburgonya köret
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)