A sütőben sült édesburgonya köret nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül tápláló is. Az édesburgonya gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, mint például A- és C-vitaminban, valamint rostokban, amelyek hozzájárulnak az emésztés javításához és a bélflóra egészségének fenntartásához. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet, így ideális választás lehet a diétázók számára is, ízletes alternatívát kínál a hagyományos krumpli helyett.
Hozzávalók – sütőben sült édesburgonya köret
2 adaghoz
- 50 dkg édesburgonya, batáta
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított bazsalikom és oregáno)
- 1 kávéskanál só
- fekete bors frissen őrölt
- 2 evőkanál olívaolaj (ha paleósra szeretnéd, akkor kókuszsír vagy kacsazsír)
Sütőben sült édesburgonya elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd nagyjából egyforma 2 x 2 cm-es kockákra.
3. Locsold meg az olajjal az édesburgonya kockákat, add hozzá a fűszereket, sót, toscana fűszerkeveréket, frissen őrölt borsot, és keverd össze.
4. Tedd a fűszeres édesburgonya kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyengesd el őket, hogy legyen helyük sülni.
5. Nyomj össze egy gerezd fokhagymát és tedd a batatak közé.
6. Tedd az édesburgonyát a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig. Félidőben forgasd át.





