Isteni finom vegán diétás zöldséges karfiol leves magyarosan, tejföl nélkül. Egyszerűen elkészül, igazán laktató zöldségleves.
Igazi vitaminbomba, tele rostokban gazdag zöldségekkel, amelyek támogatják az emésztést és hosszú időre teltségérzetet adnak. A karalábé, sárgarépa, zeller és petrezselyem kiváló C-vitamin-, antioxidáns- és ásványianyag-források, míg a tejföl nélküli, olajon párolt alap könnyed és kímélő a gyomornak. A recept nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, így nemcsak laktató, de szívbarát is – ideális választás azoknak, akik egészségtudatosan szeretnének táplálkozni.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb zsenge karalábé
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 szál angol zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0,5 dl étolaj
- fűszerpaprika
- só
- bors
Zöldséges kalábéleves tejföl nélkül recept:
1 A zöldséges karalábéleveshez első lépésként készítsd elő a zöldségeket, Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Pucold meg és karikázd fel a sárgarépát és a fehérrépát.
3. Pucold meg és kockázd fel a karalábét, darabold fel az angol zellert.
4. Vízforralóban melegíts vizet, mert ha forró vízzel öntöd majd fel, gyorsabban elkészül.
5. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add hozzá a feldarabolt répákat, karalábét, zellert, fokhagymát, és kevergetve dinszteld meg az olajon.
7. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát. Öntsd fel kb. 2 dl forró vízzel és keverd át, hogy a fűszerpaprika feoldódjon, majd öntsd hozzá a többi forró vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
8. Tedd vissza a tűzre, fűszerezd sóval és borssal, vágd le a petrezselyem szárát és tedd a levesbe.
9. Amikor megpuhultak a zöldségek, keverd a felaprított petrezselymet is a zöldséges karfiol leveshez.
Tipp
A karalábélevest más fűszerekkel is készítheted, a tárkonyos vagy kapros karalábéleves is nagyon népszerű.





