A pizza sokak kedvence, de nem tartozik a diétás ételek közé. De semmi gond, mert lehet olyan isteni finom pizzát készíteni, amennyiből bármennyit ehetünk, és a gluténérzékenyeknek sem kell aggódniuk, mert liszt nélkül készül. Ráadásul még paleo étrendbe is illeszthető. Ez nem más, mint a cukkini alapú pizzatészta.
A feltétet egyéni ízlés szerint variálhatod, itt most a legegyszerűbb margherita cukkini pizza elkészítését ismerheted meg.
Cukkinis pizza tészta hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 2 db tojás
- 10 dkg trappista sajt
- só
Feltétnek:
- 3 evőkanál passzírozott paradicsom (passata)
- oregano
- 10 dkg friss mozzarella
- 1 db paradicsom
- friss bazsalikom
Cukkini pizza liszt nélkül elkészítése:
1 Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd féle kicsit állni, kb. 15 percig.. A legjobb egy szűrőben pihentetni, mert akkor a felesleges folyadék lecsöpög.
2. Amíg pihen a cukkini, addig reszeld le a trappista sajtot.
3. Ha letelt a 15 perc, facsard ki a nedvességet a reszelt cukkiniből és tedd egy tálba. Keverd hozzá a tojásokat és a reszelt trappista sajtot.
4. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és a cukkinis tésztát egyengesd el rajta kör alakban, kb. fél cm-es vastagon.
5. A cukkini pizza tésztát elő kell sütni, rakd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 15 percig.
6. Az elősütött cukkini pizza tészta tetején oszlasd el a passzírozott paradicsomot egy kanállal, úgy, hogy a szélén maradjon egy kb. 1 cm-es perem.
7. Szórd meg pár csipet szárított oregánóval.
8. A friss mozzarellát tépkedd kissebb darabokra és oszlasd el a pizzán.
9. Szeleteld fel a paradicsomot, és helyezd a pradicsom karikákat is a cukkini pizzára.
10. Tedd vissza a sütőbe 10 percre, és süsd készre a cukkini pizzát.
11. Tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal.
Ha kipróbálnál egy másik diétás, lisztmentes pizzát, próbáld ki a karfiolpizzát is!