Ropogós zabpelyhes csirkemell sütőben

zabpelyhes csirkemell sütőben

Hogyan készítsünk egészséges rántott húst? A válasz  a zabpelyhes csirkemell sütőben! Ez az alakbarát és gluténmentes recept tökéletes választás mindazoknak, akik egyszerre szeretnének finomat és egészségeset enni. A zabpehely ropogós bundája különleges textúrát ad a csirkének, miközben minimalizálja az olajhasználatot, így diétázók számára is ideális.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
  • 6 evőkanál aprószemű, gluténmentes zabpehely
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés olaj

Zabpelyhes csirkemell recept sütőben:

1. Előkészítés: Szeleteld fel a csirkemellet, és fűszerezd mindkét oldalát sóval és borssal.

2. Tepsi előkészítése: Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és vékonyan kend meg olajjal. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

3. Panírozáshoz szükséges alapanyagok:

Egy tálba tedd a zabpehelylisztet.

Egy másik tálban verd fel a tojásokat, egy csipet sóval ízesítve.

Egy harmadik tálba öntsd az aprószemű zabpelyhet.

4. Panírozás: Forgasd meg a csirkemellszeleteket először a zabpehelylisztben, majd a tojásban, végül a zabpehelyben. Tedd őket az előkészített tepsire.

zabpelyhes csirkemell előkészítése

5. Sütés: A zabpelyhes csirkemellek tetejét kend be vékonyan olajjal, majd süsd őket 180 fokon 15-20 percig. Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen ropogósak legyenek.

Az eredmény: kívül ropogós, belül omlós rántott hús zabpehely bundában, amely bármely diétás étrendbe beilleszthető, és garantáltan a család kedvencei lesznek!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zabpelyhes csirkemell sütőben
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time