10 életmód tipp a külsejükre igényes férfiaknak

ígényes férfi

Az igényes külső megjelenés legalább annyira fontos az élet minden területén, mint a határozott fellépés és az udvarias viselkedés. A külső és a belső értékek rövid és hosszú távon is jelentősen befolyásolhatják életünk menetét. Az első benyomás kapcsán mindig nagyon fontos a külső is, legyen az egy randi vagy egy állásinterjú. Ugyanakkor az ápolt megjelenés nem csak az érvényesülés, hanem a hosszú élet titka is, hiszen ennek alapja a lelki és a fizikai egészség!

Ennek érdekében cikkünkben most néhány életmódbeli tanácsot gyűjtöttünk össze, hiszen az összkép jóval több mint egy elsőosztályú öltöny, drága és ízléses kiegészítőkkel, egy frissen megborotvált arc, vagy egy különleges, de visszafogott parfümillat.

1. A legfontosabb az egészség!

Minden testalkatra lehet találni olyan ruházatot, ami elegáns, igényes megjelenést kölcsönöz a viselőjének és előnyős vonásokat emeli ki. De az egészég és a vonzó külső esetén fontos, hogy testsúlyod is az egészséges tartományban tartsd.

A legújabb kutatások szerint a sovány (!) vörös húsok, mint a marha vagy a sertés, fehérjében gazdag ételek, ugyanakkor alacsony a zsírtartalmuk. Tartalmas, egészséges tápanyagforrást jelentenek, ami hozzájárulhat az egészséges és egyben igényes külső kialakításához.

2. Mozogj rendszeresen!

Az igényes külsőhöz elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Az sem mindegy, milyen mozgás: hetente körülbelül 150 perc közepes intenzitású kardioedzés kellene, egyenletesen eloszlatva, úgy, hogy az egyes alkalmak legalább 30 percesek legyenek, és ne legyen az alkalmak közt 72 óránál több. Emellett heti 2×20 perc izomerősítő mozgásra van szükség.

Azt mondanunk sem kell, hogy a sportos, izmos test nem csak egészségesebb, de igazán vonzó is a szebbik nem körében, ugye? A sportnak számtalan előnye van: egyenesebb lesz a testtartásod, jobb a kiállásod, magabiztosságod és az állóképességed is.

3. Tej = erő, egészség!

Ha rendszeresen sportolsz, és nincs ételérzékenységed, fogyassz rendszeresen tejet, tejtermékeket az izomzat fejlesztésére. A tejtermékekben sok a leucin, egy izomépítő aminosav, ráadásul kalciumban is gazdagok, amire szintén nagy szüksége van a szervezetnek.

4. Fogyassz megfelelő mennyiségű vizet!

Ha szervezeted nem elég hidratált, annak számos egészégügyi következménye lehet, és a külsődre is rossz fényt vet. A bőröd fénytelenné válik, megereszkedik vagy kiszárad.

A megfelelő folyadékbevitel mértéke a testsúly, egészégi állapot, étkezési és életmódbeli tényezők és időjárási körülmények szerint is változhat, ezért érdemes ennek részletesen utánaolvasni, illetve a háziorvossal konzultálni. Emellett az is fontos, hogy a folyadékbevitel rendszeres legyen, egyenletesen osztódjon el egy-egy napon. Végül, de nem utolsósorban: folyadék kapcsán a tiszta vízről beszélünk, hiszen sok folyadék, amit magunkhoz veszünk – például az alkohol vagy a kávé –igazából dehidratál, vizet von el a szervezettől.

5. A jó frizura érdekében szedj rendszeresen E-vitamint!

A külső megjelenésben minden részlet számít, és minden részlet mögött ott van az egészséges életmód. Sok terméket találsz a drogériák polcain, amik hozzájárulnak a szép hajhoz vagy szakállhoz, de tudjuk, hogy a valódi szépség belülről fakad. Ehhez pedig az kell, hogy szervezeted megkapjon minden vitamint és ásványi anyagot. Az E-vitamin pedig kiemelten fontos ehhez.

Az E-vitamin mellett még érdemes odafigyelni arra is, hogy mennyi kalciumot, káliumot, folsavat, C-vitamint, B-6 és B-12 vitamint, vasat, cinket, ként, szelént, likopint és biotint veszel magadhoz, hiszen az E vitamin mellett kisebb részben ugyan, de ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy hajad fényes legyen és ne töredezzen.

6. D-vitamin az egészséges bőr érdekében

Az egészéges bőr megőrzésének és ezzel egyben az igényes külső megjelenésnek is fontos eleme a D-vitamin. A D-vitamin segít, hogy a bőr ne legyen száraz, repedezett, gyógyítja a sebgyógyulást és az új hámsejtek képződését.

A D2-vitamint növényi eredetű élelmiszerekből nyerheti ki a szervezeted, a D3-hoz a csirkemáj, a vaj, a tojás és a különféle halak segítenek hozzájutni, illetve napfényből is ez lesz. Nyáron elég minden nap a napon tölteni egy negyedórát, ősszel felet ahhoz, hogy elegendő D-vitamin jusson a szervezetedbe. A téli időszakban nagy szükség van arra, hogy ezt mesterséges módon – pirulák szedésével – pótold.

7. C-vitamin a rugalmas és feszes bőrért

A C-vitamin sokmindenre jó – egy cikksorozat is készülhetne arról, hogy mennyi előnyös hatása lehet szervezetünkre és ezzel a külsőnkre is. Jelen cikkben csak a bőrre gyakorolt hatását szeretnénk kiemelni. A C-vitamin azzal hozzájárul a bőr rugalmasságához és feszességéhez, hogy az ezért felelős kollagén fokozott termelődését segíti elő.

8. Szója, lencse, spenót, spárga és dió az egészséges körmökért

Az igényes megjelenés része a gondosan ápolt kézfej és köröm is. Sok ember, különösen a hölgyek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megnézzék a másik ember kézfejét és cipőjét. Ezekből sokat le lehet szűrni az adott ember igényességéről.

Természetesem saját egészséged miatt is fontos, hogy a körmöd ne legyen vékony, töredezett és gyenge, ezek a tünetek ugyanis a cink, kalcium, C-, D- vitamin, szelén és a mész hiányára is utalhatnak.

Az egészséges körmökhöz a legfontosabb az elegendő H-vitamin, ami a szója-, spenót-, spárga- és diófélékben nagy mennyiségben található meg. A tej- és tejtermékeknek a kalcium-, míg a lencsének és a spenótnak a vastartalma miatt van jelentősége a szép köröm kialakításában. Férfiként erre legalább annyira kell figyelni, mint nőként!

9. B-vitamin a repedezett bőr ellen

A kezek ápoltságát, megnyerő kinézetét ugyanolyan mértékben befolyásolja a bőröd állapota, mint a körömé. Figyelni kell a körömágyra, a köröm körüli felszakadozott bőrre. Ezek egészségét életmódbeli, étrendbeli változással is erősítheted. A köröm melletti felszakodozott bőr arra utalhat, hogy nincs teljesen rendben a B-vitamin bevitel, vagyis ezt feltétlenül be kell építeni az étrendbe, vagy akár táplálékkiegészítők formájában kell magadhoz venned!

10. A megfelelő szájhigiénia…

A fogaink és fogínyünk egészsége nem csak fogmosás, hanem életmód kérdése is. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy az igényes megjelenés része legyen egy villanó, szép fehér mosoly. Ehhez A-, C-, D-, K-vitaminra, Q10-koenzimre valamint kalciumra, fluoridra és foszforra van szükség.

Természetesen a rendszeres fogorvosi látogatás sem maradhat el!

Az egészséges életmód tehát mindent egybevetve alapjaiban fontos ahhoz, hogy egy magára adó férfinak a megjelenése igényes legyen. A megfelelő fellépéshez a rendszeres mozgás, a változatos, vitaminokban gazdag étrend ugyanúgy elengedhetetlen, mint egy kifogástalan öltöny, vagy a megfelelő kommunikáció. Az egészséges életmódnak a megnyerő külsőhöz sokkal több köze van, mint azt elsőre gondolnád!

MrSale Öltönyüzlet

kép: pexels.com