Ha egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető diétás ebéd vagy vacsora receptet keresel, akkor az alufóliában sült csirkemell zöldségekkel recept pont neked való!
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db koktélparadicsom
- 3 db szárított paradicsom (olajban eltett)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
Alufóliában sült csirkemell zöldségekkel elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Kockázd fel a cukkinit, paprikát, negyedeld fel a koktélparadicsomot.
4. Darabold fel a szárított paradicsomot, és aprítsd fel a fokhagymát.
5. Keverd a csirkemellhez a zöldségeket, fokhagymát, önts rá néhány evőkanálnyit a szárított paradicsom olajából.
6. Add hozzá a sót, egy kevés borsot és a toscana fűszerkeveréket és keverd jól össze.
7. Tépj le két kb. 40 cm-es darabot az alufóliából.
8. Halmozd a közepére a zöldséges csirkemellet és csomagold be.
9. Tedd a zöldséges csirkemellet a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
10. Ha megsült, óvatosan bontsd ki az alufóliát, mert gőz fog kicsapni.
11. Önmagában fogyasztva egy igazán diétás fogás, de adhatsz mellé köretnek basmati riszt vagy barna rizst is.