Citromos uborkás víz

citromos uborkás víz

A fitt élethez elengedhetetlen a megfelelő folyadékfogyasztás, amit a szakértők gyakran ismételgetnek, de a gyakorlatban nem olyan egyszerű megvalósítani. Ebben segít a citromos uborkás víz, amit könnyű elkészíteni, nagyon frissítő és csak úgy itatja magát, és mindenmentes, vega, paleo.

Uborkás víz hatása

Hidratálja a szervezetet, amire a belső szerveknek is nagy szüksége van, főleg a nagy hőségben, de nem csak akkor.

Extra vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, olyanokkal, amiket a víz önmagában nem tartalmaz.

Csökkenti az éhségérzetet, ezáltal segíti a fogyást, illetve segít megakadályozni a pluszkilók kialakulását. Az éhségérzet nagyon becsapós dolog, sokszor gondoljuk azt, hogy éhesek vagyunk, pedig valójában folyadékra van szüksége a szervezetünknek. És ilyenkor jót tesz egy jó hideg pohár uborkás víz. Sokan csak fogyókúrás víznek is szokták hívni.

Talán az uborkás víz legjobb hatása, hogy könnyen itatja magát. Nem mindenki szereti a sima vizet, és egy kis uborkával fel lehet dobni úgy, hogy legyen íze, cukor és bármilyen mesterséges ízesítő nélkül.

Az uborkás víz népszerűségét mutatja, hogy a Modern család sorozatban az egyik szereplő annyira odáig volt érte, hogy azt mondta, hogy szerinte már a víztornyokban is uborkát kéne a vízbe rakni, hogy a csapból is uborkás víz jöjjön. Amíg ez nem következik be, addig kénytelen leszel magad elkészíteni, de ne aggódj, mert nagyon egyszerű.

Citromos uborkás víz elkészítése, uborkás víz recept

Hozzávalók:

  • 1,5 liter friss forrásvíz
  • 5-10 szelet uborka
  • 2-3 szelet citrom karika

Tedd a vízbe a felszeletelt uborkát és citromot és tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A legjobb ha egész éjszakára állni hagyod, és reggel már kortyolhatod is.

Az uborkás vizet további fűszerekkel teheted még izgalmasabbá, jól illik hozzá a friss menta vagy friss gyömbér.

Készíthetsz belőle fröccsöt is, ha szénsavas vízzel öntöd fel.

Summary
recipe image
Recipe Name
Citromos uborkás víz
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)