Cukkini chips sütőben

diétás ropogós cukkini chips sütőben

Akkor sem kell lemondani a ropogós chipsről ha diétázunk, vagy fogyni szeretnénk, csak krumpli helyett másik alapanyagot kell hozzá választani, mint például a cukkini. Cukkini chipset sütőben egyszerűen készíthetsz otthon is, és máris megvan a diétás nasi.

A cukkini az egyik kedvenc alapanyaga azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra, hisz 10 dkb cukkini mindössze 17 kalóriát és 2,5 g szénhidrátot tartalmaz. Összehasonlításképp 10 dkg krumpliban 77 kalória, és 15,4 g szénhidrát van. Szóval a cukkini nagyszerű alapanyag a krumpli helyettesítésére, és chipset is lehet belőle készíteni.

Zsenge cukkinit használj, a cukkini chipshez az óriás cukkini nem igazán jó. A zsenge cukkininek a héja még puha, hasonló mint a kígyóuborkának, a körmödet bele tudod vájni, így héjastul fel tudod használni, és látványban is jól mutat, a sötét zöld héj a szélén. A zsenge cukkininek  közepén nincs túl sok mag, az a rész is ehető, így tudsz szép cukkini karikákat készíteni. Az óriás cukkinit úgy lehet csak felhasználni, ha meghámozzák és a közepén a magos részt eltávolítják.

Cukkinis chips hozzávalók:

  • 30-40 dkg zsenge cukkini
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagymapor
  • chilipor

Cukkinis chips sütőben:

1 Mosd meg jó alaposan a cukkinit.

2. Szeleted fel a cukkinit egyenletes vékony karikákra. Jó segítség lehet egy uborkagyalu, de egy jó éles késsel és egy kis kézügyességgel is megoldható.

3. Tedd a cukkini karikákat egy papírtörlőre, úgy hogy ne fedjék egymást, és hagyd őket kicsit pihenni. Erre azért van szükség, mert a cukkininek magas a víztartalma, és így a papírtörlő felitatja a nedvességet.

4. Keverd össze az olívaolajat a fűszerekkel.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg az olajjal.

6. Helyezd el a sütőpapíron a cukkini karikákat egymás mellé, úgy, hogy ne fedjék egymást.

7. Kend meg mindegyik cukkini karika tetejét olívaolajjal.

8. Tedd a cukkini karikákat 120 fokra előmelegített sütőbe.

9. Süsd a cukkini chipseket kb. másfél óráig, félidőben fordítsd meg.

10. Ha megsültek a cukkini chipsek, akkor vedd ki a sütőből és hagyd a tepsiben kihűlni.

Summary
recipe image
Recipe Name
Cukkini chips sütőben
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)