A hagyományos rakott karfiol darált hússal és rizzsel készül, de elkészíthetjük ennek az ételnek egy fittebb változatát is, így nem kell lemondani a megszokott ízekről. A diétás rakott karfiollal csirkemellel és rizs nélkül készül.
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg csirkemell filé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 10 dkg sajt
- 1 db tojás
- só
- bors
- olívaolaj
Diétás rakott karfiol csirkemellel recept:
1 Szedd rózsáira a karfiolt, és sós vízben főzd roppanósra, kb. 5 perc kell neki, és szűrd le.
2. Reszeld le a sajtot.
3. Keverd a joghurthoz a tojást, a reszelt sajt felét, és reszelj bele két gerezd fokhagymát.
4. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
5. Aprítsd fel két gerezd fokhagymát.
6. Melegíts egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a felaprított fokhagymát, ha már kezd illatozni, add hozzá a csirkemell kockákat is, és pirítsd meg őket.
7. A karfiol felét oszlasd el egy vékonyan kiolajozott tepsi alján.
8. Tedd rá a csirkemell kockákat.
9. Locsold meg a joghurtos-sajtos öntettel.
10. Rakd a karfiol másik felét a csirkemellre.
11. Locsold meg a maradék joghurtos-sajtos öntettel.
12. Szórd meg a rakott karfiol tetejét reszelt sajttal.
13. Tedd a diétás rakott karfiolt 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig.