Ha egy ízletes, könnyű diétás ebédre, vagy vacsorára vágysz, akkor készíts görög salátát csirkemellel!
Hozzávalók:
Görög salátához:
- 1 db kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 200 g feta sajt
- 1 marék olajbogyó
- 3 evőkanál olívaolaj
- oregáno
Csirkemellhez:
- 1 egész csirkemell filé
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál szárított oregano
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
Görög saláta csirkemellel elkészítése:
1 Először a pácot készítsd el a csirkemellhez. Ehhez keverd össze az olívaolajat, citromlét, vörösborecetet, oregánót, sót, borsot, és a zúzott fokhagymát. A pácnak egy részét felreteheted és használhatod majd a saláta öntetének.
2. Tedd a csirkemelleket a pácba, és pihentesd a hűtőben minimum fél órát, de akár egy egész éjszakán át.
3. Amig pácolódik a hús, készítsd el a görög salátát.
4. Kockázd fel a kígyóburokát és a paradicsomot nagyjából egyforma méretűre és tedd egy tálba.
5. A lilahagymát vágd félbe, és csíkozd fel, és add a zöldségekhez.
6. Add hozzá az olívabogyót is és keverd össze.
7. Tedd a görög saláta tetejére a feta sajtot.
8. Melegíts olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd meg a bepácolt csirkemellet, kb. 5-6 percig kell sütni oldalanként, hogy átsüljön.
9. Vedd ki a csirkemellet a serpenyőből és pihentesd 5 percig.
10. Tálaláskor szeleteled fel a csirkemellet és tedd a görög saláta mellé.