Ha valami igazán különleges és tápláló fogást keresel, próbáld ki a káposzta steak csirkemellel receptet! Ez az egyszerűen elkészíthető étel nemcsak egészséges, hanem fantasztikus ízekkel is megörvendeztet. A ropogósra sült káposzta és a szaftos, tejfölös csirkemell kombinációja tökéletes választás egy kiegyensúlyozott ebédhez vagy vacsorához. Alacsony szénhidráttartalma miatt akár diétás étrendbe is beilleszthető, de körettel tálalva is isteni.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Káposzta steak alaphoz:
- 4 szelet fejes káposzta
- kevés olívaolaj
- só, bors
- fűszerpaprika
Csirkés feltéthez:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Káposzta steak csirkemellel recept
1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Káposzta szeletek: Vágj 4 vastag (1-2 cm) szeletet a fejes káposztából, és helyezd őket a tepsire.
3. Fűszerezés: Keverj össze olívaolajat sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd kend meg vele a káposzta szeletek mindkét oldalát.
4. Sütés: Süsd a káposztát 20 percig az előmelegített sütőben.
5. Csirkemell előkészítése: Csíkozd fel a csirkemellet, fűszerezd sóval és borssal, majd keverd össze az apróra vágott fokhagymával.
6. Tejfölös alap: Add hozzá a tejfölt és az 5 dkg reszelt sajtot a csirkemellhez, és keverd össze alaposan.
7. Összeállítás: A 20 perc sütési idő után halmozd a tejfölös csirkemell keveréket a félig sült káposztasteakek tetejére.
8. Második sütési fázis: Süsd tovább az ételt 25-30 percig, amíg a csirke teljesen átsül.
9. Sajtos réteg: Szórd meg a tetejüket a maradék reszelt sajttal, és süsd tovább, míg a sajt szépen rá nem olvad.
Ez az étel önmagában is tökéletes, de tálalhatod rizzsel vagy krumplipürével is, ha laktatóbbá szeretnéd tenni. A káposzta steak csirkemellel garantáltan új kedvenc lesz az asztalodon!