Mediterrán csirkecomb zöldségágyon egy ízletes könnyen elkészíthető recept, ahol a hús és a köret együtt készül.
Hozzávalók:
- 4 db felső csirkecomb
- 25 dkg gomba
- 50 dkg cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék olívabogyó
- 5 dkg feta sajt
páchoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 teáskanál oregano
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 teáskanál só
Mediterrán csirkecomb zöldségágyon elkészítése:
1 A mediterrán csirkecombhoz első lépésként készítsd el a pácot. Keverd össze az olívaolajat, frissen facsart citromlevet, reszelt fokhagymát, oregánót, fűszerpaprikát, sót.
2. Tedd a csirkecombokat a pácba és pihentesd egy órát.
3. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és bélelj kis sütőpapírral egy tepsit.
4. Tedd a csirkecombokat a tepsire, és tedd az előmelegített sütőbe 15-20 percre.
5. Közben készítsd elő a zöldségeket. Darabold fel a cukkinit, paprikát, lilahagymát, tisztítsd meg a gombát.
6. Keverd össze a zöldségeket a maradék páccal.
7. Helyezd a zöldségeket a csirkecombok köré, és süsd még 30 percig.
8. Vedd ki a zöldségágyon sült csirkecombokat, morzsold a tetejére a fetát és tedd vissza a sütőbe még 10 percre.
9. Ha megpuhultak a csirkecombok, már fogyaszthatod is a zöldségekkel, egy igazán finom és diétás ebéd vagy vacsora.