Mediterrán csirkecomb zöldségágyon

sütőben sült mediterrán csirkecomb zöldségágyon

Mediterrán csirkecomb zöldségágyon egy ízletes könnyen elkészíthető recept, ahol a hús és a köret együtt készül.

Hozzávalók:

  • 4 db felső csirkecomb
  • 25 dkg gomba
  • 50 dkg cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék olívabogyó
  • 5 dkg feta sajt

páchoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál oregano
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 teáskanál só

Mediterrán csirkecomb zöldségágyon elkészítése:

1 A mediterrán csirkecombhoz első lépésként készítsd el a pácot. Keverd össze az olívaolajat, frissen facsart citromlevet, reszelt fokhagymát, oregánót, fűszerpaprikát, sót.

2. Tedd a csirkecombokat a pácba és pihentesd egy órát.

3. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és bélelj kis sütőpapírral egy tepsit.

4. Tedd a csirkecombokat a tepsire, és tedd az előmelegített sütőbe 15-20 percre.

5. Közben készítsd elő a zöldségeket. Darabold fel a cukkinit, paprikát, lilahagymát, tisztítsd meg a gombát.

6. Keverd össze a zöldségeket a maradék páccal.

7. Helyezd a zöldségeket a csirkecombok köré, és süsd még 30 percig.

8. Vedd ki a zöldségágyon sült csirkecombokat, morzsold a tetejére a fetát és tedd vissza a sütőbe még 10 percre.

9. Ha megpuhultak a csirkecombok, már fogyaszthatod is a zöldségekkel, egy igazán finom és diétás ebéd vagy vacsora.

mediterrán tepsis csirkecomb zöldségekkel

Summary
recipe image
Recipe Name
Mediterrán csirkecomb zöldségágyon
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)