Ricottával töltött cukkini vega

ricottával töltött cukkini

Töltött cukkiniről a legtöbb embernek a darálthússal rizzsel töltött változat jut az eszeébe, pedig nagyon sokféle képpen lehet variálni. Lehet például vega változatot készíteni hús nélkül, mint ez a ricottával töltött cukkini, és ami formájában is rendhagyó módón készül, mert nem cukkini csónakokba kerül a finom szaftos ricottás töltelék, hanem cukkini tekercsek sülnek sűrű paradicsomszószban.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 20 dk g ricotta
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • bors
  • 50 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

 

Ricottával töltött cukkini elkészítése:

1 Zöldséghámozóval vagy éles késsel vágj hosszában vékony szeleteket a cukkiniből. Sózd be, és tedd félre pihenni.

2. Készítsd el a ricottás tölteléket, keverd össze a ricottát, tejfölt, krémsajtot és fűszerezd sóval, borssal és toscana fűszerkeverékkel.

3. A cukkini szeletek a sótól vizet fognak ereszteni, ezért töröld őket szárazra egy konyhai papírtörlővel. Tegyél egy evőkanálnyi ricottás tölteléket a cukkini szeletekre és tekerd fel.

4. Egy tűzálló tálba tedd a darabolt paradicsomkonzervet, sózd, borsozd és keverd össze.

5. Ültesd a paradicsomba a ricottával töltött cukkini tekercseket.

6. Szórd meg friss bazsalikommal.

7. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.

Summary
recipe image
Recipe Name
Ricottával töltött cukkini
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)