Töltött cukkiniről a legtöbb embernek a darálthússal rizzsel töltött változat jut az eszeébe, pedig nagyon sokféle képpen lehet variálni. Lehet például vega változatot készíteni hús nélkül, mint ez a ricottával töltött cukkini, és ami formájában is rendhagyó módón készül, mert nem cukkini csónakokba kerül a finom szaftos ricottás töltelék, hanem cukkini tekercsek sülnek sűrű paradicsomszószban.
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 20 dk g ricotta
- 10 dkg krémsajt
- 3 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
- 50 dkg darabolt paradicsomkonzerv
- 1 marék friss bazsalikomlevél
Ricottával töltött cukkini elkészítése:
1 Zöldséghámozóval vagy éles késsel vágj hosszában vékony szeleteket a cukkiniből. Sózd be, és tedd félre pihenni.
2. Készítsd el a ricottás tölteléket, keverd össze a ricottát, tejfölt, krémsajtot és fűszerezd sóval, borssal és toscana fűszerkeverékkel.
3. A cukkini szeletek a sótól vizet fognak ereszteni, ezért töröld őket szárazra egy konyhai papírtörlővel. Tegyél egy evőkanálnyi ricottás tölteléket a cukkini szeletekre és tekerd fel.
4. Egy tűzálló tálba tedd a darabolt paradicsomkonzervet, sózd, borsozd és keverd össze.
5. Ültesd a paradicsomba a ricottával töltött cukkini tekercseket.
6. Szórd meg friss bazsalikommal.
7. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.