Savanyú káposztás csirkemell

savanyú káposztás csirkemell serpenyőben

A savanyú káposztás csirkemell egy diétás ebéd vagy vacsora lehet, ami gyorsan elkészül, és a magyaros ízvilágot kedvelők különösen szeretni fognak.

A csirkemell már régóta a diétázók egyik kedvenc alapanyaga, a savanyú káposztával kiegészítve igazán egészséges fogás. A savanyú káposzta sok rostot és kevés kalóriát tartalmaz, így ha savanyú káposztát eszünk, hamarabb fogjuk jóllakottnak érezni magunkat.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 30 dkg csirkemell
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • bors

Savanyú káposztás csirkemell recept:

1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Melegítsd fel a kacsazsírt egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirkemell kockákat, nem kell teljesen készre sütni őket. Majd vedd ki az elősütött csirkemellet a serpenyőből.

4. Ha szükséges pótold a zsírt, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és kevergetve párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a fokhagymát, babérlevelet, pirítsd még egy rövid ideig.

6. Tedd a serpenyőbe a lecsöpögtetett savanyú káposztát, és az elősütött csirkemell kockákat.

7. Magas hőfokon, kevergetve pirítsd kb. 10-15 percig, míg a káposzta is meg nem puhul.

Summary
recipe image
Recipe Name
Savanyú káposztás csirkemell
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time