Sült kelbimbó

sült kelbimbó recept

A sült kelbimbó az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb fogás, amit könnyedén beilleszthetsz az étrendedbe, akár diétázol, akár csak egy tápanyagdús köretre vágysz. Ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség alacsony kalóriatartalmú, miközben magas rosttartalma hosszan tartó teltségérzetet biztosít. A sütés során a kelbimbó ízletesen karamellizálódik, és ropogós külsőt kap, amitől igazi ínyenc élménnyé válik. Ez az étel nemcsak a fogyókúrázók kedvence, hanem azoké is, akik finom és egyszerű megoldásokat keresnek az egészséges életmódhoz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • olaj

Sült kelbimbó recept:

1.Melegíts vizet egy nagy lábosban, ha felforrt, sózd meg.

2. Tedd a forró vízbe a fagyasztott kelbimbót, és főzd 8-10 percig. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szottyos lesz, és azt is vedd számításba, hogy főzés után még a serpenyőben is sülni fog.

3. Szűrd le a kelbimbót, és várj egy kicsit, míg kihűl.

4. Éles késsel vágd félbe a kelbimbókat. A kelbimbó attól lesz finom, ha sütés során karamellizálódik, és a vágott felén erre jobban van lehetősége. Tehát így finomabb is lesz, meg jobban is fog kinézni.

5. Melegíts olajat egy serpenyőben, és amikor már jó forró tedd bele a félbevágott kelbimbókat, és rázogatva, kevergetve, pirítsd meg őket. Egyszerre ne tegyél túl sok kelbimbót a serpenyőbe, hogy legyen helyük pirulni, akár több részletben is csinálhatod.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sült kelbimbó
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)