A sült kelbimbó az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb fogás, amit könnyedén beilleszthetsz az étrendedbe, akár diétázol, akár csak egy tápanyagdús köretre vágysz. Ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség alacsony kalóriatartalmú, miközben magas rosttartalma hosszan tartó teltségérzetet biztosít. A sütés során a kelbimbó ízletesen karamellizálódik, és ropogós külsőt kap, amitől igazi ínyenc élménnyé válik. Ez az étel nemcsak a fogyókúrázók kedvence, hanem azoké is, akik finom és egyszerű megoldásokat keresnek az egészséges életmódhoz.
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- só
- olaj
Sült kelbimbó recept:
1.Melegíts vizet egy nagy lábosban, ha felforrt, sózd meg.
2. Tedd a forró vízbe a fagyasztott kelbimbót, és főzd 8-10 percig. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szottyos lesz, és azt is vedd számításba, hogy főzés után még a serpenyőben is sülni fog.
3. Szűrd le a kelbimbót, és várj egy kicsit, míg kihűl.
4. Éles késsel vágd félbe a kelbimbókat. A kelbimbó attól lesz finom, ha sütés során karamellizálódik, és a vágott felén erre jobban van lehetősége. Tehát így finomabb is lesz, meg jobban is fog kinézni.
5. Melegíts olajat egy serpenyőben, és amikor már jó forró tedd bele a félbevágott kelbimbókat, és rázogatva, kevergetve, pirítsd meg őket. Egyszerre ne tegyél túl sok kelbimbót a serpenyőbe, hogy legyen helyük pirulni, akár több részletben is csinálhatod.