Ha egy könnyű, mégis laktató és egészséges fogásra vágysz, a sütőben sült töltött padlizsán csirkemellel tökéletes választás lehet. Ez a recept nemcsak tele van friss zöldségekkel és fehérjével, de a sütésnek köszönhetően kevés zsiradékot igényel, így remekül illik a diétás vagy egészségtudatos étrendbe. A szaftos csirkés-zöldséges ragu és az olvadt mozzarella találkozása garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 25 dkg csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
- 125 g friss mozzarella
Sütőben sült töltött padlizsán csirkemellel recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
3. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
4. A padlizsánt hosszában vágd félbe, és egy kanállal vájd ki a húsát.
5. A padlizsán csónakokat helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, és tedd sütőbe, süsd elő.
6. Kockázd fe padlizsán kivájt húsát.
7. Aprítsd fel a vöröshagymát.
8. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.
9. Egy seprenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
10. Add hozzá a sűrített paradicsomot és keverd át.
11. Add hozzá feldarabolt paprikát, padlizsánt, csirkemellet és paradicsomot, és kevergetve párold meg a töltött padlizsán töltelékét.
12. Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.
13. Töltsd a csirkés, zöldséges ragut az elősütött padlizsán hajókba.
14. A tetejükre szeleteld a friss mozzarellát.
15. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad a töltött padlizsán tetejére.