Vegyes thai zöldség curry egy finom, laktató vegán zöldséges egytálétel.
A zöldségeket egyéni ízlés szerint lehet variálni. Ebben a változatban paleo étrendbe is illeszthető, de ha ez nem szempont, akkor zöldborsó, zöldbab, kukorica is kerülhet bele, szoktak még krumplival, édesburgonyával, csicseriborsóval is készíteni.
Hozzávalók:
- 1/2 fej karfiol
- 1/2 fej brokkoli
- 2 db sárgarépa
- 10 db kelbimbó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál curry por
- 1 evőkanál garam masala
- 200 ml kókusztej
- 3 dl zöldségalaplé
- 2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
- só
Zöldség curry elkészítése:
1 A zöldség curryhez először készítsd elő a zöldségeket, szedd rózsáira a karfiolt, brokkolit, vágd félbe a kelbimbót, pucold meg a répát és karikázd fel.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Kockázd fel a paradicsomot.
4. Egy lábosban melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát, sózd meg és közepes lángon párold üvegesre.
5. Add a hagymához a fokhagymát, curry port, garam masalát és keverd át.
6. Add hozzá a felkockázott paradicsomot és pirítsd pár percig.
7. Öntsd fel az alaplé felével és közepes lángon főzd kb. 10 percig, míg a leve nagyjából elpárolog.
8. Add a zöldségeket az alaphoz, és keverd jól át.
9. Öntsd fel a maradék alaplével és kókusztejjel, sózd meg.
10. Keverd át és fedő alatt főzd alacsony-közepes lángon, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
11. A zöldség curry önmagában is laktató fogás, ami vegán és paleo étrendbe is illeszthető. De basmati rizzsel vagy bulgurral is szokták fogyasztani.





