A zsemlével készült olajban sütött hagyományos fasírt nem tartozik a könnyű ételek közé, de nem kell lemondani erről az ételről, ha fitt életmódot szeretnénk követni. Könnyedén készíthetünk diétás fasírtot sütőben, ami abszolút szénhidrátcsökkentett és gluténmentes is! A zsemlét a diétázók egyik kedvenc alapanyagával, cukkinivel fogjuk helyettesíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darálthús
- 20 dkg zsenge cukkini
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
Diétás fasírt sütőben elkészítése:
1 Reszeld le a cukkinit, sózd be, és pihentesd 10 percig.
2. Üsd a tojást egy tálba, és habard el.
3. Add a tojáshoz a darálthúst és a fűszereket és keverd jól össze.
4. Nyomd ki a nedvességet a reszelt cukkiniből, és keverd a darált húsoshoz, így elkészült a diétás fasírt masszája.
5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
6. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, kend meg vékonyan olajjal.
7. Nedves kézzel formázz fasírt pogácsákat a masszából, és helyezd a sütőpapírra.
8. Tedd a diétás fasírtokat a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
9. Fordítsd meg a fasírtokat, és süsd még 10 percig, és már kész is a diétás fasírt sütőben.
Már csak egy diétás köretet kell mellé választani.