Caprese saláta

caprese saláta

A caprese saláta az egyik legnépszerűbb saláta, könnyű elkészíteni, finom, és diétás étrenbe is illeszthető.

A caprese saláta Capri szigetéről kapta a nevét, ugyanis innen ered ez a recept. Nem csak finom, de látványos recept is, az olasz zászló színeiben pompázik.

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg mozzarella (friss)
  • friss bazsalikom levél
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Caprese saláta recept:

1 Karikázd fel a paradicsomot.

2. Karikázd fel a mozzarella sajtot.

3. Tedd egy tányérra egymásra sorakoztatva a paradicsom és mozzarella szeleteket.

4. Szórd meg a tetejér friss bazsalikom levelekkel, amiket kisebb darabokra tépkedhetsz.

5. Fűszerezd a caprese salátát sóval és frissen őrölt borssal.

6. Végül locsold meg a caprese salátát az olívaolajjal és balzsamecettel.

7. Már kész is, lehet fogyasztani!

Tippek a caprese salátához:

  1. Nagyon fontos az alapanyagok minősége, mert ez a recept kevés hozzávalóból készül, és a hozzávalók gyakorlatilag nyersen kerülnek felhasználásra, így a végeredményt a hozzávalók minősége fogja leginkább meghatározni. Nagyon fontos az ízletes, lédús paradicsom, legjobb a szabadföldi.
  2. Olyan paradicsomokat érdemes választani, aminek a mérete nagyjából megegyezik a mozzarella golyóéval, hogy a sajt és paradicsom szeletek hasonló méretűek legyenek.
  3. Készítheted koktélparadicsomból és mini mozzarellából is. Ez főleg akkor jó ötlet, ha nem a paradicsom szezonban készíted.

Próbáld ki ezeket a caprese saláta variációkat is:

.

Summary
recipe image
Recipe Name
Caprese saláta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time