A rántott hús az egyik legnépszerűbb magyar étel, de nem igazán tartozik a diétás fogások közé. Szerencsére a diétázóknak sem kell lemondaniuk erről az ételről, ha diétás rántott húst készítenek sütőben. Ráadásul ez még gluténmentes és laktózmentes is!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 evőkanál zabkorpa
- só
- bors
- kókuszolaj vagy más olaj
Diétás rántott hús sütőben recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát.
2. Tedd egy tálba a zabpehelylisztet.
3. Üsd egy másik tálba a tojásokat és habard el egy csipet sóval.
4. Tedd a zabkorpát egy harmadik tálba.
5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend meg vékonyan kókuszolajjal.
6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
7. Panírozd be a csirkemell szeleteket, forgasd meg először a zabpehelylisztben, utána a tojásban, végül a zabkorpában.
8. Tedd a bepanírozott diétás rántott húsokat a sütőpapírra.
9. A csirkemellek tetejét is kend le vékonyan kókuszolajjal.
10. Tedd a rántott húst a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig. Félidőben fordítsd meg, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
A diétás rántott húshoz már csak finom diétás köretet kell választanod, és máris kész a diétás ebéd.





