Diétás cukormentes banánkenyér

diétás cukormentes banánkenyér

Finom, diétás, cukormentes banánkenyér zabpehellyel, amit a cukkini tesz igazán szaftossá. Nem tartalmaz zsiradékot, így igazán fitt recept, laktózmentes és gluténmentes is.

Hozzávalók:

  • 16 dkg aprószemű zabpehely (ha gluténmentesre akarod, akkor gluténmentes változatot vásárolj)
  • 3 db nagyobb érett banán
  • 20 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)

Diétás cukormentes banánkenyér recept zabpehellyel:

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy 25×10 centiméteres sütőformát.

3. Reszeld le a cukkinit.

4. Tedd a zabpelyhet egy aprítógépbe, és aprítsd kb. 20-30 másodpercig. A lényeg, hogy ne maradjanak túl nagy darabok benne. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat, szódabikarbónát, sót, fahéjat, és pörgesd át még egyszer, hogy átkeveredjenek.

5. Tedd a banánokat egy tálba, és egy villával törd össze.

6. Keverd hozzá a tojásokat, vanília kivonatot, citromlét, és a reszelt cukkinit a levével együtt.

7. Öntsd a zabpelyhes keveréket a banános masszához, és egy spatulával keverd át.

8. Öntsd a diétás banánkenyér masszáját a sütőformába, és egyengesd el.

9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig.

10. Ekkor takard le alufóliával, és süsd még 10-15 percig a cukormentes banánkenyeret.

11. Ellenőrizd tűpróbával, hogy megsült-e. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni legalább fél óráig.

12. A sütőpapír segítségével vedd ki a sütőformából, szeleteld fel és már fogyaszhatod is!

Tippek a diétás banánkenyérhez:

A tésztájába keverhetsz magvakat, például durvára vágot diót.

Ha a csokis sütiket kedveled, akkor cukormentes csoki darabokkal csokis banánkenyeret is készíthetsz belőle.

Ha fokozni akarod az édes ízeket, akkor édesítőt is adhatsz még hozzá.

Summary
recipe image
Recipe Name
Diétás cukormentes banánkenyér zabpehellyel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time