A tőkehalfilé zöldségágyon egy könnyed, diétás fogás, ahol egyszerre készül a hal és a köret is.
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott alaszkai tőkehalfilé
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zsenge cukkini (kb. 30 dkg)
- 15 db koktél paradicsom
- 10 szem olívabogyó
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 db citrom
- só
- bors
- petrezselyem
Tőkehalfilé zöldségágyon elkészítése:
1 Olvaszd ki a fagyasztott tőkehalfiléket.
2. Fűszerezd sóval, borssal és egy kevés frissen facsart citromlével.
3. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 200 fokra.
4. Karikázd fel a cukkinit, csíkozd fel a kaliforniai paprikát, vágd félbe a koktélparadicsomokat, karikázd fel az olívabogyót, szeleteld fel a lilahagymát, aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet.
5. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és folyamatosan kevergetve pirítsd meg rajta a kaliforniai paprikát és lilhagymát.
6. Pár perc után add hozzá a cukkinit és fokhagymát és pirítsd együtt tovább.
7. Húzd le a serpenyőt a tűzről, add a zöldségekhez a paradicsomot, olívabogyót, petrezselymet, sózd, borsozd, ízesítsd egy kevés citromlével és forgasd jól át, majd tedd a zöldségeket egy tepsibe.
8. Önts alá kb. fél dl vizet.
9. Helyezd a befűszerezett alaszkai tőkehal szeleteket a zöldség tetejére.
10. Tedd a tőkehalat a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, míg a hal meg nem puhul.
11. Már kész is a finom tőkehalfilé zöldségágyon!