Vegán lecsó cukkinivel

vegán lecsó cukkinivel

A lecsó egy nemzetközi étel, szinte minden nemzetnek megvan a saját lecsó receptje, mint például a franciáknak a ratatouille. Magyarországon a legtöbb ember számára az az igazi lecsó, ami szalonnával vagy kolbásszal készül. Pedig hús nélkül is lehet igazán finom lecsót készíteni, mint például ez a vegán lecsó, amit a cukkini tesz még gazdagabbá. A sok zamatos zöldséggel készült egytálétel nem csak a diétázók számára lesz kedvelt fogás.

Vegán lecsó cukkinivel hozzávalók:

  • 40 dkg lecsó paprika
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 25 dkg cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 0,5 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 0,5 dl olaj
  • bors

Vegán lecsó cukkinivel elkészítése:

1.Készítsd elő az alapanyagokat:

  • aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
  • darabold fel a paprikát
  • darabold fel a paradicsomot
  • darabold fel a cukkinit

2. Melegítsd fel az olajat.

3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.

4. Add a hagymához a paprikákat, paradicsomot, cukkinit, és a felaprított fokhagymát.

5. Sózd és borsozd.

6. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz sűrű a szaftja

7. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a zöldségeket, és máris kész az ízekben gazdag, szaftos vegán lecsó cukkinivel.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegán lecsó cukkinivel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time