A caprese saláta az egyik legnépszerűbb saláta, könnyű elkészíteni, finom, és diétás étrenbe is illeszthető.
A caprese saláta Capri szigetéről kapta a nevét, ugyanis innen ered ez a recept. Nem csak finom, de látványos recept is, az olasz zászló színeiben pompázik.
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 20 dkg mozzarella (friss)
- friss bazsalikom levél
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- frissen őrölt bors
Caprese saláta recept:
1 Karikázd fel a paradicsomot.
2. Karikázd fel a mozzarella sajtot.
3. Tedd egy tányérra egymásra sorakoztatva a paradicsom és mozzarella szeleteket.
4. Szórd meg a tetejér friss bazsalikom levelekkel, amiket kisebb darabokra tépkedhetsz.
5. Fűszerezd a caprese salátát sóval és frissen őrölt borssal.
6. Végül locsold meg a caprese salátát az olívaolajjal és balzsamecettel.
7. Már kész is, lehet fogyasztani!
Tippek a caprese salátához:
- Nagyon fontos az alapanyagok minősége, mert ez a recept kevés hozzávalóból készül, és a hozzávalók gyakorlatilag nyersen kerülnek felhasználásra, így a végeredményt a hozzávalók minősége fogja leginkább meghatározni. Nagyon fontos az ízletes, lédús paradicsom, legjobb a szabadföldi.
- Olyan paradicsomokat érdemes választani, aminek a mérete nagyjából megegyezik a mozzarella golyóéval, hogy a sajt és paradicsom szeletek hasonló méretűek legyenek.
- Készítheted koktélparadicsomból és mini mozzarellából is. Ez főleg akkor jó ötlet, ha nem a paradicsom szezonban készíted.
Próbáld ki ezeket a caprese saláta variációkat is:
.