A lecsó egy nemzetközi étel, szinte minden nemzetnek megvan a saját lecsó receptje, mint például a franciáknak a ratatouille. Magyarországon a legtöbb ember számára az az igazi lecsó, ami szalonnával vagy kolbásszal készül. Pedig hús nélkül is lehet igazán finom lecsót készíteni, mint például ez a vegán lecsó, amit a cukkini tesz még gazdagabbá. A sok zamatos zöldséggel készült egytálétel nem csak a diétázók számára lesz kedvelt fogás.
Vegán lecsó cukkinivel hozzávalók:
- 40 dkg lecsó paprika
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg paradicsom
- 25 dkg cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 0,5 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
Vegán lecsó cukkinivel elkészítése:
1.Készítsd elő az alapanyagokat:
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- darabold fel a paprikát
- darabold fel a paradicsomot
- darabold fel a cukkinit
2. Melegítsd fel az olajat.
3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a paprikákat, paradicsomot, cukkinit, és a felaprított fokhagymát.
5. Sózd és borsozd.
6. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz sűrű a szaftja
7. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a zöldségeket, és máris kész az ízekben gazdag, szaftos vegán lecsó cukkinivel.