Diétás banánfagyi házilag

diétás banánfagyi házilag

Fagyi házilag? Miért ne! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, fagylaltgép nélkül is készíthetsz otthon finom, hűsítő, krémes és diétás banánfagyit. Ez egy mindenmentes fagyi, így a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, paleo étrendbe is illeszthető.

Mindössze egy hozzávaló kell hozzá, ez pedig a banán. Persze lehet kicsit felturbózni fűszerekkel, például vanília kivonattal vagy fahéjjal. A banán adja a krémességet, a fagyi állagot, és lehet más gyümölcsökkel is kiegészíteni. Bogyós gyümölcsök vagy őszibarack nagyon jól passzol hozzá.

Diétás banánfagyi hozzávalók:

4 db érett banán

Banánfagyi házilag

1 Hámozd meg a banánokat és karikázd fel őket 1-2 cm vastag karikákra.

2. Tedd a banánkarikákat egy olyan dobozba, amit be lehet rakni a fagyasztóba. Ha más gyümölcsöt is szeretnél hozzáadni, azokat is le kell fagyasztani.

3. Tedd a banánt a mélyhűtőbe legalább 3-4 órára.

4. Tedd a fagyasztott banánt egy robotgépbe, és turmixold össze. Ha ízesíteni szeretnéd, akkor a fűszereket is add hozzá, és a többi fagyasztott gyümölcsöt is, ha használsz.  Az elején nehezen fogja vinni, de idővel már kezd krémes lenni. Kb. 5 perc után kész is lesz az isteni banánfagyi.

A fagyasztása ugyan időigényes, de a valódi munka tényleg csak néhány perc, gyorsan elkészül.

A banánfagyit azonnal fogyaszd, ha a turmixolásnál túlságosan felolvadna, akkor tedd vissza egy kicsit a mélyhűtőbe. Egy alkalommal 3-4 banánt használj, ennyit lehet egyszerre elkészíteni.

Ha szereted a banános desszerteket, próbáld ki az egészséges banános palacsintát is!

Summary
recipe image
Recipe Name
Diétás banánfagyi házilag
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)