Paleo brownie

paleo brownie mandulaliszttel

A brownie az egyik legkedveltebb sütemény, nagyon szaftos, nagyon csokis. Annyira népszerű, hogy még saját napja is van, a brownie világnapját minden évben december 8-án tartják. A fitt életmódot követőknek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, ugyanis isteni finom paleo browniet is lehet készíteni, ami gluténmentes, laktózmentes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Paleo brownie hozzávalók:

  • 112 g mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 114 g étcsokoládé magas kakaótartalmú
  • 7 db datolya
  • 3 db XL tojás
  • 108 g kókuszzsír
  • 1/4 teáskanál stevia
  • 1 csipet só

Paleo brownie elkészítése:

1 Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

2. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a étcsokoládét.

3. Tedd egy késes aprítóba a mandulalisztet, sót, sütőport és keverd össze.

4. Add hozzá a kimagozott datolyát, és keverd, míg a datolya darabos nem lesz.

5. Add a száraz hozzávalókhoz a langyosra hűlt kókuszzsíros csokit, tojásokat, steviát és keverd simára.

6. Tedd a paleo brownie tésztáját egy 20×20 cm-es lehetőleg porcelán tepsibe. A brownie úgy a legfinomabb, ha porcelán és nem fémedényben sül. A tészta elég ragadós lesz, egy spatula segítségével egyengesd el.

7. Tedd a paleo browniet a 170 fokra előmelegített sütőbe (hagyományos sütési móddal, NE légkeveréssel), és süsd 18-22 percig.

8. Ha megsült, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki teljesen, ez kb. 2 óra.

Summary
recipe image
Recipe Name
Paleo brownie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)