A Holstein szeletre a legtöbben retro kajaként és nem feltétlenül diétás fogásként gondolnak, pedig valójában egy fehérjében gazdag étel, ami a paleo és ketogén étrendbe is beilleszthető. Az eredeti Holstein szeletet lisztbe forgatják, és úgy sütik, de ezt nyugodtan el lehet hagyni, és ha diétás körettel tálaljuk, akkor tényleg szuper fitt ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Holstein szelet hozzávalók:
- 4 szelet karaj vagy csirkemell
- 4 db tojás
- só
- bors
- zsiradék a sütéshez (olaj vagy zsír)
Holstein szelet elkészítése:
1.Első lépésként a karaj vagy csirkemell szeletekre helyezz egy darab folpackot és a fólián keresztűl klopfold ki, a hús szeletek mindkét oldalát.
2. Sózd és borsozd.
3. Tegyél egy evőkanál zsiradékot egy tapadásmentes serpenyőbe, melegítsd fel, és süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát. Gyorsan elkészül, pár perc. A megsült húst tálalásig tartsd melegen, takard le.
5. A Holstein szelethez még el kell készíteni a tükörtojásokat. Melegíts egy kevés zsiradékot, és szórd meg a serpenyő alját egy csipet sóval. Így kevésbé fog leragadni. Közepes lángon süsd meg a tükörtojásokat. A sütési idő attól is függ, hogy mennyire lágyra szeretnéd a sárgáját.
6. Már csak a Holstein szelet tálalása van hátra, helyezz a tányérra 1-2 szelet karajt, és a tetejére a tükörtojást, és valamilyen köretet mellé, például zöldségköretet, salátát vagy karfiolrizst.
Eredetileg a Holstein szelet tetejére szardellát és kapribogyót is tettek, de ezt manapság a legtöbb helyen kihagyják.