A brownie az egyik legkedveltebb sütemény, nagyon szaftos, nagyon csokis. Annyira népszerű, hogy még saját napja is van, a brownie világnapját minden évben december 8-án tartják. A fitt életmódot követőknek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, ugyanis isteni finom paleo browniet is lehet készíteni, ami gluténmentes, laktózmentes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz.
Paleo brownie hozzávalók:
- 112 g mandulaliszt (őrölt mandula)
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 114 g étcsokoládé magas kakaótartalmú
- 7 db datolya
- 3 db XL tojás
- 108 g kókuszzsír
- 1/4 teáskanál stevia
- 1 csipet só
Paleo brownie elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
2. Olvaszd fel a kókuszzsírt és a étcsokoládét.
3. Tedd egy késes aprítóba a mandulalisztet, sót, sütőport és keverd össze.
4. Add hozzá a kimagozott datolyát, és keverd, míg a datolya darabos nem lesz.
5. Add a száraz hozzávalókhoz a langyosra hűlt kókuszzsíros csokit, tojásokat, steviát és keverd simára.
6. Tedd a paleo brownie tésztáját egy 20×20 cm-es lehetőleg porcelán tepsibe. A brownie úgy a legfinomabb, ha porcelán és nem fémedényben sül. A tészta elég ragadós lesz, egy spatula segítségével egyengesd el.
7. Tedd a paleo browniet a 170 fokra előmelegített sütőbe (hagyományos sütési móddal, NE légkeveréssel), és süsd 18-22 percig.
8. Ha megsült, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki teljesen, ez kb. 2 óra.